Bitcoin har hatt en vanskelig uke. Etter en meteorisk økning til $ 12.000 som varte det som føltes som fem sekunder, falt valutaen dypt inn i bearish territorium, og begynte å gli inn i det lave $ 11.000-området. Derfra handlet valutaen for rundt 10 800 dollar, mens det i dag har skjedd en nedgang på 500 dollar, noe som bringer Bitcoin Circuit ned til rundt 10 300 dollar.

Bitcoin glir, glir bort

Totalt sett har bitcoin tapt nesten $ 2000 bare de siste dagene, og mange analytikere sier nå at verdens største kryptovaluta etter markedsverdi er på et kritisk nivå. De advarer om at hvis bitcoin tilfeldigvis faller under $ 10 000 , kan eiendelen potensielt komme inn i en bearish virvelvind som den aldri kan gå … I det minste ikke over lang tid.

Joe DiPasquale – leder av Bit Bull Capital – forklarte i et nylig intervju at hvis BTC skulle falle under $ 10 000, kan de hausse forholdene den har vært utsatt for forsvinne helt resten av året. Han uttalte:

Fremover er det viktig å holde et øye med den siste forsvarssonen mellom $ 10.000 og $ 10.500. Så lenge dette området er respektert, er det lite sannsynlig at bitcoin ser en langvarig bearish spell.

Det er noen gode nyheter ved at de siste bitcoin-prisfallene kan ha blitt forårsaket av et åpent handelsgap av bitcoin-futures via CME Group i Chicago . Vanligvis har åpne handelsgap som dette en tendens til å bringe eiendelens pris tilbake noen få skritt, men omtrent 90 prosent av tiden klarer den aktuelle valutaen å gjenvinne sin tidligere styrke og komme tilbake på bullish territorium.

Selv om dette er relativt vanlig, er det vanskelig å forutsi om de nåværende omstendighetene vil ha en lignende slutt. Philip Gradwell – sjeføkonom i Chainalysis – kommenterte at kjøp og salg av bitcoin har tatt litt av en snubling de siste dagene. Han nevnte:

Bitcoin-innstrømning til børser var 92 000 i går, det høyeste på 37 dager da folk skyndte seg å selge til nær $ 12 000 priser 1. september. Handelsintensiteten, hvor mange ganger den innstrømmende bitcoin ble handlet, er lav, noe som tyder på at det ikke var mange kjøpere til å matche selgere.

Hva skjer hvis valutaen mister statusen for fem figurer?

Mati Greenspan – en tidligere analytiker ved e-Toro og grunnleggeren av Quantum Economics – uttaler at bitcoin-gruvearbeidere, for sent, har flyttet store mengder digitale penger, noe som kan ha påvirket prisen negativt. Han uttalte også at den amerikanske dollaren gjør et solid comeback og sa:

Det store nivået som alle ser på er $ 10.000. Kryptomarkedet har brutt noen få psykologiske nivåer. Da vi brøt oss over det nivået i slutten av juli, var det med en slik kraft at vi aldri fikk testet det som støtte. Dette kan bare være vår sjanse. Hvis ting blir dårlige, kan vi bare få en ny sjanse til å kjøpe bitcoin under $ 10.000.