„Hvis du ikke er en grønn hacker, og du ikke gjør det for planeten, kan du også gjøre det for pengene: ved å spekulere nedover på prisen på Bitcoin før du setter i gang angrep.“
Den eksponensielle økningen i Bitcoins pris
Den eksponensielle økningen i Bitcoins pris og hash-hastighet får kritikere til å igjen stille spørsmål ved den største blockchainens energieffektivitet – med krav om at „grønne hackere“ skal samles for å angripe nettverket.
En selvutviklet „utvikler og økolog“ som går under navnet Franck Leroy opprettet Twitter- og Medium-kontoer denne måneden for å gå inn for å ødelegge Bitcoin-nettverket gjennom „etisk hacking.“
I et innlegg med tittelen „Grønne hackere rundt om i verden, la oss ødelegge Bitcoin“ uttaler Leroy at Bitcoin er en „irrasjonell og destruktiv finansboble“ som er enormt skadelig for klimaet på grunn av sin overdrevne bruk av elektrisitet.
En tredjedel av artikkelen ber hackere om å „ødelegge Bitcoin“, og sier at nettverket kan undergraves ved å montere noe som ligner på et DDOS-angrep med falske transaksjoner for å tette nettverket, og lenke til tre andre kilder for andre angrepsideer, og legger til:
“Det er ikke engang nødvendig at et datangrep faktisk finner sted, men at spekulanter frykter det. Hvis en gruppe hackere (ekte eller falske) kunngjorde et forestående angrep, vil prisen på Bitcoin trolig kollapse. ”
„Bitcoin er en utrolig skitten virksomhet“
Men det er ikke bare ytre Medium-innlegg som angriper Bitcoins strømforbruk, de vanlige mediene har også omfavnet fortellingen. En fersk artikkel av Bloomberg „Bitcoin er en utrolig skitten virksomhet“ antydet at størstedelen av Bitcoins energibruk kommer fra kull og andre ikke-fornybare kilder, og sammenligner nettverkets karbonavtrykk med det i New Zealand.
Og Wall Street Journal-spaltist Jason Zweig skrev i dag at „Bitcoin-gruvedrift er på vei til å forbruke nesten like mye strøm i 2021 som alle verdens transportsystemer til sammen gjorde i 2018.“
Å se bak figurene som Zweig bruker, tegner et annet bilde. I Tweet refererer han til en graf over Bitcoins strømforbruk ved University of Cambridge. De tre linjene refererer til den øvre (grå) og nedre grensen (lys gul), og det faktiske estimerte forbruket (gul).
Zweig har brukt den øvre grensen som for øyeblikket ligger på 290 TWh, og sier at dette tallet er på vei for å nå det globale transportsystemforbruket i 2018 (390 TWh). Imidlertid, hvis man skulle ta det faktiske anslaget på 120 TWh, er Bitcoin-nettverket på vei for å utgjøre rundt 30% av energien som brukes av transportindustrien i 2018.
Mange kritikere henviser til Bitcoin Energy Consumption Index, eller BECI, på Digiconomist-nettstedet. BECI uttaler at Bitcoins årlige karbonavtrykk, elektrisk energiforbruk og elektronisk avfall sammenlignes med henholdsvis New Zealand, Chile og Luxembourg.
Imidlertid påpeker Bitcoin-talsmenn som Marty Bent
Imidlertid påpeker Bitcoin-talsmenn som Marty Bent at mye av strømmen som brukes til å drive Bitcoin-nettverket, er overflødig og ellers ubrukt. I et innlegg i dag skrev han:
„Den hensynsløs konkurransedyktige Bitcoin-gruveindustrien tvinger gruvearbeidere til å oppsøke de laveste kostnadene for kraftproduksjon som de muligens kan finne, noe som fører dem til energikilder som er helt strandet eller bortkastet. „
Andre talsmenn bemerker at kraften som brukes i gruvedrift ofte fornyes. Opptil halvparten av gruveaktiviteten skjer i Sichuan-regionen i Kina, og disse gruvearbeiderne bruker regionens vannkraftverk der det er mulig. Imidlertid er disse anleggene avhengige av sesongmessige regn, og når det ikke er nok til å drive dem, blir Sichuan til kull.
En studie delt av vekstsjef ved Kraken Dan Held, antyder at gruvedrift i Sichuan-regionen er mer enn 90% fornybar, noe som resulterer i at Bitcoins hele nettverk er nesten 78% fornybart.
Men tallene varierer, og University of Cambridge antyder at det faktiske tallet er mye lavere. Selv om universitetet oppgir at 76% av gruvearbeidere i kryptovaluta bruker strøm fra fornybare energikilder, fant det at bare 39% av det totale energiforbruket til Proof-of-Work-kryptokurver kommer fra fornybar energi.