JP Morgan listar Bitcoin som en konkurrent till guld i sitt senaste nyhetsbrev om investeringsstrategi.

Forskare vid investeringsbankjätten JP Morgan placerar Bitcoin som en konkurrent till guld, med hänvisning till en „betydande potentiell långsiktig uppgång“ för BTC.

JPM: s investeringsärende för Bitcoin

År 2017 sa JP Morgan ordförande och VD Jamie Damon att han skulle avskeda en näringsidkare på en sekund om de handlade med Bitcoin. Tre år senare säger företagets kvantitativa experter att BTC är ett lämpligt alternativ till guld.

Nicolas Panigirtzoglou, global strategisexpert för JP Morgan, skrev i det senaste abonnemanget på flöden och likviditet från investeringsbanken:

„Den här veckans godkännande av PayPal är ytterligare ett stort steg mot företagsstöd för Bitcoin, vilket enligt vår åsikt skulle underlätta och förbättra tusenårsanvändningen av Bitcoin som en alternativ valuta.“

År 2020 har en flod av nya investeringar i guld och Bitcoin. Osäkerheten på grund av koronaviruspandemin och det hotande amerikanska valet har drivit intresset för båda tillgångarna.

Dessutom har den därmed sammanhängande rädslan för inflation på grund av upproret på mer än 4,3 biljoner dollar endast i USA försvagat investeringsfallet för fiatvalutor.

Som ett resultat har Bitcoins korrelation med aktiemarknaden, guld och US-dollar ökat avsevärt i år.

Till och med guld har haft ett positivt samband med aktiemarknaden i år med en betydande volatilitet på cirka 20%. Som referens var den ledande kryptovalutans volatilitet cirka 50-60%. Båda tillgångarna är att hitta applikationer som en alternativ valuta, snarare än att fungera som en säker tillflyktsort eller säkring, enligt JPM.
Nå guldparitet

Ökningen av korrelationen med aktiemarknaderna är en robust indikator på alfa-kryptovalutans uppåtriktade potential.

Dessutom är investeringar i Bitcoin mer lönsamma än guld på grund av BTC: s relativt mindre börsvärde. CFA Nishant Poddar skriver i rapporten:

„Mekaniskt skulle Bitcoins marknadsvärde behöva stiga tio gånger härifrån för att matcha den privata sektorns investering i guld via ETF: er eller staplar eller mynt.“

Sist men inte minst citerar JPM att yngre investerare är mer benägna att välja Bitcoin än sina äldre kohorter, vilket indikerar en potentiell uppgång för BTC på lång sikt. Företaget föreslår ändå att det orange myntet är överköpt till nuvarande priser.

Vid tidpunkten för pressen handlas BTC till ~ 12 870 $ och faller till 13 000 $ under helgen.