Priset på YEarn Finance-protokollet YFI växer med varvhastighet utan något slut i sikte för uppgången. I dag steg priset på tillgången över 20 000 dollar och överträffade därefter bitcoins historiska rekord i december 2017.

En YFI-token värderas nu till 24 547 $ vid tidpunkten för publiceringen, efter att ha vunnit mer än 36% under det senaste dygnet. Bellwether-kryptovalutan handlar däremot för cirka 11 555 dollar.

DeFi Craze fortsätter när YFI uppnår ny all-time high

Det decentraliserade finansutrymmet (DeFi) har haft otroliga senaste månader, särskilt sedan avkastningen odlade. I synnerhet Bitcoin Era, den ursprungliga symbolen för DeFi-behemoten längtar efter finans, ökade med mer än 15 500% under sin första handelsvecka. Tillgänglighetens rally har varit ostoppbar eftersom den har stigit över 350% ensam under den senaste månaden.

För lite över en vecka sedan överträffade priset på YFI priset på bitcoin när det klättrade till 16 400 $. Och nu är priset på token mer än dubbelt så mycket som det nuvarande priset på bitcoin. Dessutom, med en prislapp på 24 500 USD, har YFI nu överträffat BTC: s historiska högsta värde på 20 000 USD som bokförts för ungefär två år sedan.

En av de viktigaste katalysatorerna som driver priset på YFI är dess begränsade utbud. Det finns ungefär 30000 poletter i omlopp.

Däremot är 18 miljoner bitcoins i omlopp

Dessutom har nyheter om ett potentiellt partnerskap mellan ledande derivatutbyte FTX och yEarn Finance tänt eld under YFI-tjurarna. Projektets skapare och utvecklare, Andre Cronje, avslöjade nyligen att han samarbetar med FTX VD Sam Bankman-Fried om „något väldigt sexigt i framtiden“ . Han sade:

”Gissa att katten är ur väskan, men bara så att det finns en viss förväntan, detta är en lång färdplan som vi arbetar med, så det kommer inte att bli någonting snart. Men det kommer att finnas något väldigt sexigt i framtiden. ”

Under tiden förväntar sig kryptoanalytiker Josh Rager att YFI kommer att gå till $ 30 000 nästa.